fbpx

Als het gaat om de gezondheid en fitheid van kinderen hebben we de neiging om ons te concentreren op sport en outdoor speeltijd, maar een andere vorm van oefening die hen veel voordelen biedt is kinderyoga. Anti-pesten, gezondheid, wellness en het karakter onderwijs zijn gemeenschappelijke thema’s in de scholen vandaag, allemaal gericht op het opleiden van het hele kind: gedachtes, lichaam en geest. Yoga, van natuur, ondersteunt dit leerproces, dus het is ideaal om het toe te voegen aan school of naschoolse programmas.

Yoga is iets dat kinderen overal kunnen beoefenen en de ademhaling, de concentratie, de houdingen, en de manier waarop kinderen leren om te handelen of reageren op situaties, zal voor altijd met hen blijven en hen leiden tot een constante zelf-ontdekking en nieuwsgierigheid.

Er zijn vijf belangrijke gebieden waar kinderen kunnen profiteren van het beoefenen van kinderyoga, en elk van hen verbetert hun algemene welzijn:

 • Verbetert de fysieke flexibiliteit, kracht en lichaamsbewustzijn
 • Fine-tunes evenwicht en coördinatie
 • Ontwikkelt focus en concentratie
 • Verhoogt het gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen
 • Versterkt de mind-body connectie

Daarnaast yoga helpt kinderen door:

 • Het verbeteren van het algemeen welzijn
 • Beheer van stress en angst via de ademhaling, bewustzijn, meditatie en gezonde beweging
 • Ondersteunen van een rustige, harmonieuze en respectvolle klas
 • Studies hebben ook aangetoond dat yoga veel voordelen heeft voor kinderen met autisme en ADHD

De lessen dat ik lever zijn een combinatie van yogahoudingen, ademhalings- en ontspanningstechnieken bij middel van fantasierijke verhalen die een volledig inclusieve en niet competitieve vorm van oefening voor de kinderen voorzien.

 


Tarieven en voorwaarden:

Deze tarieven zijn een indicatie, ze kunnen per locatie variëren.

Kinderyoga groepstarieven *

6 lessen
(binnen 8 weken)
12 lessen
(binnen 14 weken)
Losse les
School/BSO € 342,- € 648,- € 60,-
KDV (2-4 jaar) € 288,- € 540,- € 50,-

Locatie: Ruimte school/BSO/KDV
Groepsgrootte School/BSO: 10 kinderen (max 15 kinderen met minstens een leerkracht er bij)
Lesduur School/BSO: 45 min
Groepsgrootte KDV: 8-10 kinderen met minstens een leerkracht er bij
Lesduur KDV: 30 min

Proefles bespreekbaar. Vraag naar de mogelijkheden.
Reiskosten buiten Apeldoorn t/m 20 km afstand vanaf postcode 7323EN : €0,19 per kilometer + €5,- per kwartier reistijd.
Reiskosten buiten Apeldoorn vanaf 21 km afstand vanaf postcode 7323EN : worden samen besproken.

* Deze groepslessen zijn bedoeld voor scholen en BSO/KDV organisaties. Tarieven zijn exclusief 21% BTW en eventuele reiskosten. 

Deze tarieven zijn een indicatie, ze kunnen per locatie variëren.

Kinderyoga naschoolse club
tarieven per kind **

4 lessen 8 lessen 12 lessen Losse les Proefles
School/BSO € 30,- € 58,- € 84,- € 8,75 € 5,-
KDV (2-4 jaar) € 24,- € 46,- € 66,- € 7,- € 4,-

Locatie: Ruimte op school/BSO/KDV
Groepsgrootte: 5 – 10 kinderen (alleen leerlingen van de school/BSO/KDV)
Lesduur School/BSO: 45 min
Lesduur KDV: 30 min

** Deze tarieven zijn bedoeld voor ouders. Tarieven zijn inclusief 9% BTW en exclusief eventuele reiskosten.

Voor meer informatie stuur mij uw contactgegevens en ik neem zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheiden verder te bespreken.
Natuurlijk kunt u mij ook uw vragen sturen, zonder enige verplichting.

   

  Enkele reacties van leerkrachten:

  “​​Onlangs konden de kinderen van de BSO een workshop yoga volgen. Toen we de zaal binnen kwamen klonk er rustige muziek en lag er voor iedereen een matje klaar. Na wat uitleg over de yoga en onze ademhaling konden we beginnen. De oefeningen werden goed uitgelegd, we deden o.a. de hond, de plank en de krijger. Aan het einde deden we nog een heerlijke ontspanningsoefening. Ondanks dat het voor sommige kinderen wat moeilijk was om hierbij stil te blijven was het een leuke oefening om ook thuis te gebruiken. De kinderen waren erg enthousiast, het was een leuke, maar vooral leerzame, workshop.
  ​- Janneke — BSO de Driehoek

  “Het verhaal waaraan wij het (school) thema koppelen heb jij aan de kinderen verteld, uit middels verschillende, afwisselende yogahoudingen. Die yogahoudingen pasten prima in het verhaal en ik vind dat je dit heel knap hebt bedacht. Het was ontzettend leuk om de kinderen te zien genieten van de Yogales en het verhaal.”
  – Y. — leerkracht groep 2

  “Ik vond het ontzettend leuk om te zien dat het jou gelukt is om de oudere kinderen heerlijk te laten bewegen en vooral ook te laten ontspannen. Ze zijn al zo druk met alles wat er om hen heen gebeurd en de kinderen hebben het echt ervaren als een ‘moment voor henzelf’. De kinderen waren heel enthousiast en bleven tot aan het einde geboeid.
  Voor de jongere kinderen waren de oefeningen heel speels en heel enthousiasmerend. Zelfs de oudere kinderen vonden het leuk om mee te doen, jongens en meisjes.”
  – E. Melody — Directeur PCBS Ichthus

  “Rustige enthousiaste manier van lesgeven. Voldoende vaart en je nam de kinderen mee in het verhaal. Ik merkte en zag jou genieten, net als de kinderen, dit werkt aanstekelijk naar de groep toe, echt alle kinderen deden betrokken en enthousiast mee.”
  – M. Dijkstra — Kleuterjuf

  “​​Ik vond de yogales heel leuk. Vooral die voor jonge kinderen. Erg leuk om te zien hoe Sylvia in haar rol zit. Ze neemt je haast letterlijk mee naar het strand en de zee.
  ​- Marion Frederiks, leerkracht groep 8

  “​Ik vond de yogales naar het strand erg leuk. Met alle verschillende bewegingen. Sylvia is erg enthousiast en brengt de opdrachten heel positief. De kinderen uit mijn groep gaan met veel plezier naar de kinderyoga.”
  – ​Willemijn, leerkracht groep 3